Leestijd: 3 minuten

Moeiteloos overtuigen met een presentatiekoffer

Om een klant te overtuigen van je product wil je het liefst vóór een verkoop al het ‘wow’ effect overbrengen. De sterke punten van je product wil je hierbij zo goed mogelijk onder de aandacht brengen. Foto’s zijn daarbij vaak niet voldoende. Een presentatiekoffer biedt hierbij uitkomst.

Met een demonstratiekoffer of presentatiekoffer is je salesteam verzekerd van de beste handvatten om de kwaliteit en belevenis van een product over te brengen. Door het aanbrengen van gravures en private labels wordt de koffer een naadloos onderdeel van de huisstijl.

 

De mogelijkheid om alle items uitgebreid te bekijken, te voelen en eventueel te testen maakt een verkooppraatje vaak overbodig.

 

Door de producten op de juiste manier te positioneren in een goed doordacht en in het oog springend interieur garandeer je dat ze optimaal tot hun recht komen. Een op maat gemaakt kofferinterieur zorgt naast een uiterst professionele ‘look’ ook voor de meest optimale bescherming van kwetsbare producten.

De robuuste, water- en stofdichte koffers met IP67 certificering van populaire merken zoals bijvoorbeeld Peli, Max, SKB, Nanuk en HPRC zijn hiervoor uitermate geschikt. Maar denk ook aan bijvoorbeeld de mooie Procases, van Plastica Panaro. Bij Foam Studio bieden we een uitgebreid assortiment van veruit de meeste koffermerken.

In 3 stappen naar een goede presentatiekoffer:

1. Bepaal het doel

Een ordelijke verzameling en presentatie van materiaalstalen, waarbij deze handzaam zijn uit te nemen? Een weergave van een volledige collectie of juist een selectie? Er zijn diverse mogelijkheden om een doel te bereiken met ‘wow’ effect.
Bij technische producten kan een ingebouwd een bedieningspaneel uitkomst bieden zodat producten werkend kunnen worden gedemonstreerd. Een videoscherm of een iPad in de deksel verwerkt zodat narrowcasting of instructievideos kunnen worden afgespeeld? Bepaal het doel en kijk samen met ons naar de mogelijkheden.

2. Verzamel de items

Om een goed beeld te krijgen van de handzaamheid en de daarbij best passende oplossing is het van belang de items te verzamelen. Voor een optimale presentatie wil je de producten op de juiste manier positioneren en komen tot een goed doordacht interieur.

3. Laat je inspireren

Onze ontwerpers brengen de gewenste oplossing zo volledig mogelijk in kaart, adviseren en geven inzicht in de details. Onze expertise en uitgebreide productiemogelijkheden en -methoden bieden voor zelfs de meest complexe vraagstukken een passende oplossing. Met ons uitgebreide aanbod aan kunststof koffers en aluminium kisten kunnen we voor elke situatie en elk budget een perfecte demonstratiekoffer realiseren.

In vrijwel iedere branche hebben demonstratiekoffers hun toegevoegde waarde ruimschoots bewezen. De mogelijkheid om alle items uitgebreid te bekijken, te voelen en eventueel te testen maakt een verkooppraatje vaak overbodig. Een demokoffer is de investering daarmee dubbel en dwars waard.

Overweeg je de voordelen van een presentatiekoffer te gaan inzetten voor jouw bedrijf?
Stuur ons een berichtje, we denken graag met je mee.

Met onze blogartikelen proberen we kennis te delen en je te inspireren.
Het is fijn als dit artikel je wat nieuwe kennis of inspiratie heeft opgeleverd. Laat je ons weten als je er wat aan hebt?

Van veel bedrijven wordt nu bijzonder veel creativiteit gevraagd. De stilte kan ruimte geven om vergeten projecten extra aandacht te geven om na de crisis extra sterk naar buiten te komen. Of misschien kun je juist nu wat ondersteuning gebruiken bij het uitvoeren van een creatief proces. Stuur ons vrijblijvend een berichtje. We denken graag met je mee!

Menu