Leestijd: 5 minuten

Keuzehulp bij koffers en kofferschuim

Case Foam of ‘kofferschuim’ heeft een beschermende functie en zorgt ervoor dat items op hun plek blijven liggen. Door een mooie lay-out zorgt het ook voor een goede presentatie. Maar wat is de beste oplossing voor jullie toepassing? Ik help je graag op weg door de verschillende opties op een rijtje te zetten.

Een lege koffer

Dat heeft toch niets met schuim te maken? Nee dat klopt, maar neem de optie wel zeker even mee. Een lege koffer zelf heeft al een beschermende functie en is soms voldoende voor wat losse items die niet snel beschadigen. Denk aan kabels of wat log gereedschap. Bekijk eens ons ruime assortiment waterdichte industriële koffers.

Standaard (schuim)interieurs

Voor veel koffers zijn er standaard interieurs beschikbaar. Bijvoorbeeld een dekseltasje, een gereedschapslade of een laptoptray. Ook hebben we voor veel drone’s en camera’s al eens kant-en-klaar schuim gemaakt. Het gaat hier dan om standaard lay-outs. Misschien ook voor jouw product en jouw koffer. Denk aan een gereedschap, laptop of camera’s. Vraag ons er naar of kijk even op onze website MyCaseBuilder.eu voor een overzichtje van kant-en-klare schuimontwerpen.

Pick-and-Pluck foam

Ook wel blokjes schuim, plukschuim, standaardschuim of rasterschuim genoemd. Veel koffers hebben namelijk een standaard set schuim dat je door middel van ‘plukken’ zelf op maat kunt maken. Heb je bijvoorbeeld een MAX case of een Peli Case dan kun je daar een standaard schuim kit voor bestellen. In de regel is zo’n set ingericht met een vlakke bodem(schuim)plaat met daarop 1 of meerdere lagen plukschuim en in de deksel een noppenschuim. De lagen plukschuim die maak je zelf op maat. MAX cases heeft daar bijvoorbeeld een mooie tutorial voor gemaakt.

Dit schuim is ideaal voor wanneer:

  • Je de koffer weinig gebruikt
  • Je een beperkt budget ter beschikking hebt
  • De producten heel licht zijn
  • Je heel voorzichtig met het schuim omgaat
  • Je niet van tevoren weet wat er in de koffer gaat
  • Je zelf flexibel wilt blijven

Over het algemeen is pick-and-pluck foam minder duurzaam en is daarmee minder geschikt voor professioneel gebruik.

Maatwerk (Custom) schuim

Maatwerk kofferschuim (ook wel Custom Case Foam, Mousse, Foam Inlay of Case Interior genoemd) is onze specialisatie. Hierbij gebruiken we verschillende kwaliteiten schuim op basis van de gestelde eisen. Dat schuim maken wij precies passend voor jouw producten en voor jouw koffer. Perfect beschermd, verpakt en gepresenteerd.

Maatwerk schuim is geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen en kent diverse inspirerende voorbeelden. In de verhuurbranche bijvoorbeeld wordt veel gebruik gemaakt van maatwerk schuim omdat door de gesneden contouren items perfect geordend zijn en je direct kunt zien of er een artikel mist. Maar denk ook aan presentatiekoffers of koffers gebruikt in de industrie.

3 soorten schuim

Elke koffer of verpakking gecombineerd met ons maatwerk schuim garandeert onverslaanbare bescherming. We hebben 3 soorten schuim geoptimaliseerd om de beste bescherming te bieden aan elk type object met een schuiminlay op maat.

ProCell
Hoge densiteit en een fluweelachtig gevoel
Perfect voor presentatiedoeleinden en uitermate geschikt voor het beschermen van zwaardere voorwerpen. ProCell heeft een hoge bestendigheid tegen temperatuurverschillen en wordt niet beïnvloed door vloeistoffen zoals water of olie. ProCell is uitermate geschikt voor nabewerking zoals het aanbrengen van gravures. ProCell is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

EcoCell
Herbruikbaar en stevige samenstelling
Dit schuim heeft een grove celstructuur en is daardoor minder luxe dan de ProCell. Het unieke aan EcoCell is dat we 100% van het afvalmateriaal kunnen recyclen. Het is bestand tegen vloeistoffen maar niet geschikt voor nabewerkingen zoals graveren. EcoCell is verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering.

SoftCell
Sponsachtig gevoel, voor deksels en glas
Een zacht schuim met een lage dichtheid. Het schuim voelt als een spons en absorbeert water of andere vloeistoffen. Perfect voor het verpakken van lichtere objecten die meer opvulling nodig hebben zoals glas en kunstwerken. Softcell is leverbaar in (licht)grijs. SoftCell is uitermate geschikt voor nabewerking zoals het aanbrengen van gravures.

Fully customized

Hierbij passen we naar wens zelfs de koffer aan. Denk dan aan kabel doorvoeren, Ingebouwde schermen, Haspelsystemen voor kabels en glasvezel of IO plates etc. Ook kunnen we het interieur uit meerdere materialen dan schuim maken. Kunststof, hout en staal kunnen we daarbij ook verwerken om zo te komen tot de beste oplossing.

Veel koffers met nog veel meer opties. Maar wij doen dit al even… Mijn advies is: zet je koffer op de kofferband en ga met ons op reis; laat ons onderzoeken wat voor jou het beste interieur is. Door het stellen van enkele vragen kunnen we vaak al tot een goed advies komen.

De eerste vraag is bepalen wat er precies verpakt of vervoerd moet worden. Weet je dat al? Dan ben je er bijna. Stuur ons vrijblijvend een berichtje, we denken graag met je mee!

Met onze blogartikelen proberen we kennis te delen en je te inspireren.
Het is fijn als dit artikel je wat nieuwe kennis of inspiratie heeft opgeleverd. Laat je ons weten als je er wat aan hebt?

Van veel bedrijven wordt nu bijzonder veel creativiteit gevraagd. De stilte kan ruimte geven om vergeten projecten extra aandacht te geven om na de crisis extra sterk naar buiten te komen. Of misschien kun je juist nu wat ondersteuning gebruiken bij het uitvoeren van een creatief proces. Stuur ons vrijblijvend een berichtje. We denken graag met je mee!

Menu