Leestijd: 5 minuten

Think outside the case…

Schuim is wat wij maken en koffers zijn onze expertise. Maar een significant groot deel van de schuimen die wij maken gaan niet in koffers. Schuim heeft regelmatig een industriële toepassing. Ik vertel je graag over een voorbeeld waar schuim in een industriële productielijn ervoor zorgde dat er werd bespaard, de kwaliteit werd verbeterd en de werkstress verlaagd werd.

In een productieproces van metalen elementen werd het interne transport tegen het licht gehouden. We zijn op locatie uitgenodigd om mee te denken naar een oplossing.

In de eerste stap werden elementen op grootte gesorteerd en in kunststof kratten gelegd om naar fase 2 te gaan. De meest voorkomende fout was dat het element te groot was. Als dit gebeurde moest logischerwijs de lijn terug gevolgd worden naar de sorteerder. Daar werd een correct element gehaald. Dit kostte onnodig tijd en irritatie.

*we hebben in de bestaande kratten schuimen gemaakt met gaten van een vaste diameter. Als het element in het vak paste was hij goed. Deze oplossing klinkt eenvoudig maar de fabriek werkte al meer dan 25 jaar zo.
Het probleem werd 100% geëlimineerd.

In de volgende stap werden de producten los op verrijdbare kratten gelegd om naar de volgende fase te gaan. De meest voorkomende fout was dat er wel eens iets van de kar afrolde. Dit werd opgelost door stukken karton aan de zijkant van de karren te lijmen. Het probleem bleef, maar werd wel minder. Ons viel het daarbij ook op dat het er goedkoop en vuil uitzag. Klanten werden ook uitgenodigd om de productie te bekijken. Zij zullen hetzelfde gevoel hebben.

*we hebben dezelfde kratten geleverd als fase 1, maar in een andere kleur. Daarin wederom een schuimlaag met vaste vormen. De vorm is exact gelijk aan het product waardoor alle elementen hetzelfde gepositioneerd in de krat lagen. Het initiële probleem dat er wel iets kon vallen kwam niet meer voor.

Vervolgens werden de producten naar een coating bedrijf gestuurd op diverse plaatsen in Europa. Hier was een verbluffende uitval van 30% (!!!). Hier werd op ingespeeld door 30% extra te leveren. Reden was transportschade.

*we hebben de reeds gebruikte kratten in een afsluitbare uitvoering geleverd. En door-en-door geteste combinatie van schuim en design is de uitval opgelost. De kratten gaan in omdozen. Tevens werd hiermee het verpakking afval gereduceerd. Er werd veel bubbeltjesfolie gebruikt. 100% wordt als retourverpakking gebruikt.

De producten gingen in een vetvrij papier in een omdoos naar de klant. Hier hebben wij gekozen voor een transparant polystyreen doosje met een presentatie schuim. Door de kwaliteit van het schuim kon het product niet beschadigen en het doosje zorgde ook nog eens voor een mooie presentatie.

BONUS

In de showroom hebben we alle plateaus voorzien van custom schuim in de huisstijl kleur van de klant en voorzien van een gegraveerd logo.

Uiteindelijke resultaten:

– Minder kosten
– Minder uitval in productie en transport
– Minder plastic verpakkingsmateriaal verbruik
– Minder irritatie op de vloer
– Er werd schoner gewerkt
– Klanten werden verrast met een nieuwe verpakking
– Klanten waren trots te zien dat de productie verbeterd was
– Bedrijf kreeg meer vertrouwen en behield klanten

 

Wist u dat…
… u ook bij ons terecht kunt voor inlays voor in uw RAKO Euronorm bakken en kisten?

Met onze blogartikelen proberen we kennis te delen en je te inspireren.
Het is fijn als dit artikel je wat nieuwe kennis of inspiratie heeft opgeleverd. Laat je ons weten als je er wat aan hebt?

Van veel bedrijven wordt nu bijzonder veel creativiteit gevraagd. De stilte kan ruimte geven om vergeten projecten extra aandacht te geven om na de crisis extra sterk naar buiten te komen. Of misschien kun je juist nu wat ondersteuning gebruiken bij het uitvoeren van een creatief proces. Stuur ons vrijblijvend een berichtje. We denken graag met je mee!

Menu