Duurzaamheids bijdrage

Hergebruik van ons restschuim

Bij Foam Studio zorgen we voor optimaal hergebruik van ons restschuim. Dit doen we met zoveel inzet dat we een hergebruikspercentage van minimaal 92% van ons restschuim realiseren. Het schuim dat overblijft na het produceren van ons kofferschuim, wordt versnipperd. Een recyclingbedrijf maakt er vervolgens schokdempende en drainage producten van voor landscaping en andere innovatieve toepassingen. Deze producten zijn vervolgens 100% circulair.

Hoogwaardige landscaping

Ons restschuim wordt verwerkt in diverse duurzame toepassingen. Door de emissievrije eigenschappen van ons schuim, is het uitermate geschikt voor verwerking in bijvoorbeeld drainage systemen. Zo vind je ons schuim terug in openbare ruimtes onder bijvoorbeeld rotondes en/of middenbermen. Maar ook balkons of plekken met een slechte afwatering worden omgetoverd tot een groenrijk resultaat.

Valbescherming voor sportvelden

Een van de meest bekende toepassingen van ons restschuim zijn de Shockpads die je vindt bij speeltuinen en sportvelden. De shockpad vind je als schokabsorberende laag onder kunstgras. De drainagecapaciteit van de shockpads maakt dat ze in elk klimaat kunnen worden gebruikt. Je vindt ze dan ook terug over heel de wereld. De shockpads zijn onderdeel van tal van EN 1177 gecertificeerde sportvelden die erkende bouwers aanleggen. Als onderdeel van het systeem biedt de shockpad de ultieme valbescherming wat een veilige en comfortabele vloer oplevert die voldoet aan de Head Impact Criterion (HIC).

Wij geloven dat we duurzaamheid en groei alleen kunnen creëren door serieus werk te maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hergebruik en recycling zijn belangrijke pijlers in een duurzame samenleving waarin grondstofketens worden verbonden en de economie circulair wordt.

Meer weten?
Bel ons, vraag naar Eelko. Hij vertelt je graag alles over ons recycleprogramma.

Tel. +31850212002

Ook alledaagse dingen… 

… dragen bij op weg naar een duurzamere toekomst. Foam Studio wil haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Hier streven we ook naar bij de inkoop van alledaagse verbruiksartikelen. De keuze voor 100% boomvriendelijk en duurzaam toiletpapier van The Good Roll is daar een voorbeeld van. The Good Roll maakt toiletpapier van 100% Europees gerecycled papier, zonder chloor, kleur- of geurstoffen en doneert 50% van de nettowinst aan de bouw van toiletten in Afrika.

Meer weten? kijk op www.thegoodroll.com

Schoon water…

… is voor velen niet van zelfsprekend. Wereldwijd zijn er 1,2 miljard mensen die onvoldoende schoon drinkwater tot hun beschikking hebben. EARTH water is een concept waarbij 100% van de netto winst wordt afgedragen om projecten in derde wereld landen te realiseren ter bevordering van schoon drinkwater. EARTH Concepts realiseert deze projecten i.s.m. de UNESCO en AKVO en staat onder scherp toezicht van een raad van toezicht.

Meer weten? kijk op www.earthwater.nl

Unwaste gelooft… 

… in een wereld waar afval niet bestaat. Wij geloven in een wereld waar alle door alle mensen geproduceerde reststromen een waardevolle functie hebben.
Geen afval, maar waardevolle grondstoffen. Unwaste voorkomt dat waardevolle grondstoffen tot afval worden bestempeld en zorgt dat ze een dagelijkse functie krijgen in jouw verzorgingsproducten. Bij onze sanitaire voorzieningen gebruiken we zeep van Unwaste.

Meer weten? kijk op www.unwaste.nl

Menu