Methodes

CNC Frezen | maak kennis met Marylin

Onze CNC freesmachine, Mary, is voorzien van 2 modules en een uitgebreide tool-wisselaar. Ze kan naast schuim ook andere zachte materialen frezen in 1 gang. De 2e module heeft een draaiende mes constructie voor de afwerking. Dit vindt allemaal plaats in 1 aaneengesloten productie, zonder tussenkomst van mensen.

Watersnijden | Nessie

Onze waterjet, Nessie, snijdt met water door foam en ook door stevige plastics. Dit noemen we ook wel waterstralen, waterstraalsnijden of water-snijden. Met een druk van meer dan 4.000 bar snijden we met 140 micron (de dikte van een mensenhaar!) Op deze manier snijden we met een waterstraal door schuim met een dikte tot 200 mm in 1 productiegang. Maar ook andere materialen kunnen we snel verwerken. Met een oppervlakte van 5 m2 zijn de mogelijkheden eindeloos. Met onze waterstraal machine in onze fabriek in Zoetermeer verwerken we dagelijks diverse schuim en andere projecten.

Laser snijden & graveren | Luke

Maak kennis met Luke, onze 150 watt sterke lasermachine. Dit grootst verkrijgbare gesloten lasersysteem geeft ons de mogelijkheid om te snijden en te graveren in 1 run. Goed om te weten is dat we alle rook en dampen wegzuigen en filteren met een speciale microfilter zodat er geen uitstoot is van schadelijke stoffen.

Stansen | BA Baracus

Zonder de gouden ketting, maar minstens zo sterk met een kracht van meer dan 150 ton. Onze stansmachine is zeer geschikt voor grotere oplages.

Lijm stations | Team Spider Man

Aan onze 11 lijmstations verzorgen we de verlijming, afronding en nabewerking van het productieproces en verzekeren we onszelf ervan dat elk stuk schuim ruim aandacht en controle heeft gehad zodat alles perfect is voor verzending.

3D printen | Buzz Lightyear

Onze 3D printer is een hoogsegment DLP (Digital Light Processing) printer. De verschillende materialen die we kunnen verwerken zijn kunststoffen die onder hoge lichtintensiteit (fotopolymerisatie) verhard worden. Dit zorgt voor een stabiel eindproduct met materiaaleigenschappen die geschikt zijn binnen veeleisende industriële en medische toepassingen.

Onze extra Quality Check is gestandaardiseerd in ons productieproces

Menu